1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Battery seems okay, dash lights come on but won’t start!

Discussion in 'Fuel System & Electrics' started by JaneC, Nov 21, 2019.

  1. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    Just trying to get the attention of the Bay savvy members Jane, but it’s not working as yet........o_O
     
  2. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    Think I found it as it is attached to battery- 2 bolts with ignition cable ... but need another pair of hands. I can’t seem to load photo. thanks Grant. NRMA under an hour away so hopefully all will be well. I’ll be finding out if that’s the solenoid ASAP! thanks for your help.
     
  3. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    I think this is the beastie. Looks nothing like in the manual!
     

    Attached Files:

  4. cbus

    cbus Well-Known Member

    Messages:
    12,695
    Location:
    sunshine coast
    Wait for NRMA.
    Tell them you are lone female gets you up the list.
    No click usualy low voltage or crap IGN switch.
     
    JaneC and Grantus like this.
  5. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    Look for something like this bolted onto the motor......

    upload_2019-11-21_22-53-14.jpeg
     
    JaneC likes this.
  6. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    But as Col said, no other pair of hands......., lone female,.... stress that to NRMA
     
    JaneC likes this.
  7. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    Thanks everyone! I’ll let you know if/when Dots back on the road
     
  8. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    I’ll hang about until NRMA arrive....... let me now the outcome.
     
    JaneC likes this.
  9. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    Thanks Grant.
     
  10. cbus

    cbus Well-Known Member

    Messages:
    12,695
    Location:
    sunshine coast
    Think you have a manual gearbox ?
    You can get a push and roll start.

    Do you have a multimeter?
     
    JaneC likes this.
  11. cbus

    cbus Well-Known Member

    Messages:
    12,695
    Location:
    sunshine coast
    There is a sequence for checking to get started or isolate issue if you need.

    Has it done same before.?
     
    JaneC likes this.
  12. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW

    Brilliant thinking! Roll start as yes I am manual. No multimeter...
     
  13. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
     
  14. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    JaneC likes this.
  15. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    Grantus likes this.
  16. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    I know that..... it was a Canberra bus for a while. ;)
     
    JaneC likes this.
  17. cbus

    cbus Well-Known Member

    Messages:
    12,695
    Location:
    sunshine coast
    JaneC likes this.
  18. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    Great. Thanks heaps.
     
  19. JaneC

    JaneC Active Member

    Messages:
    167
    Location:
    Lidsdale NSW
    Cavalry has arrived but pulled up to the nose . Wish me luck
     
  20. Grantus

    Grantus Well-Known Member

    Messages:
    17,075
    Location:
    Southern ACT
    NRMA - No Real Mechanic Available?? :eek:
     

Share This Page